Owoc kolcowoja chińskiego, to jedna z części morfologicznych wyjątkowej rośliny. Genezą jej występowania są Chiny, Tajwan i Japonia. Na całym świecie cieszy się ogromną popularnością ze względu na charakterystyczne właściwości, dzięki którym przez wielu jest uznawana za remedium na wiele schorzeń.
Zastosowanie:
Owoc kolcowoja chińskiego, ma szereg niezwykłych zastosowań. Między innymi, na szczególną uwagę zainteresowanych zasługuje ze względu na fakt, że:
-
poprawia ogólny stan samopoczucia;
-
działa antydepresyjnie;
-
wykazuje działanie antyseptyczne;
-
niweluje występujące stany zapalne;
-
zmniejsza bóle o różnym natężeniu i pochodzeniu;
-
wspiera prawidłowe funkcjonowanie wielu narządów;
Działanie:
Owoc kolcowoja chińskiego, ze względu na bogactwo witamin i składników mineralnych, bezpośrednio przyczynia się do zwiększenia odporności na drobnoustroje chorobotwórcze. Co więcej, substancja ta, może wesprzeć pracę wielu narządów, zmniejszyć ból o różnym pochodzeniu i natężeniu, czy zniwelować wcześniej występujące stany zapalne.
Powyższe informacje nie mogą być traktowane jako jedyne źródło wiedzy na temat opisanego zioła. Przed zastosowaniem należy skonsultować się z terapeutą / zielarzem TCM. Nazwy chińskie (pin yin), łacińskie i polskie na podstawie: Materia Medica, TCM Wiki, Wikipedia. Działanie i wskazania, przeciwwskazania i ostrzeżenia, smak oraz dawkowanie na podstawie: Materia Medica TCM.