Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
PŁUCNICA ISLANDZKA CIĘTA 50G - NANGA
12,90 zł
Brutto
Sprzyja gojeniu się ubytków w śluzówce żołądka i jelit, łagodzi podrażnienia gardła. Zmniejsza kwaśność żołądka.
Płucnica islandzka (Cetraria islandica) – grzyb barwy brunatnej porastający drzewa, głazy i skały, należący do rodziny tarczownicowatych. Występuje w suchych i słonecznych miejscach klimatu umiarkowanego, w tym także w Polsce. Płucnica islandzka zawiera związki aktywne, takie jak: centraryna, lichenina, liczne kwasy organiczne, polisacharydy, śluzy oraz składniki mineralne. W medycynie ludowej stosowana była jako środek wspierający pracę układu oddechowego, szczególnie w okresach osłabienia organizmu. Substancje aktywne obecne w Cetraria islandica wykazują działanie łagodzące na błony śluzowe zarówno układu pokarmowego, jak i oddechowego, dlatego współcześnie wiele pastylek do ssania, syropy na gardło, a także niektóre pasty do zębów zawierają w swoim składzie płucnice islandzką.
Właściwości prozdrowotne:
Składniki:Plecha płucnicy islandzkiej 100%.
Płucnica islandzka dostępna w postaci ciętej lub mielonej.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Czarnogóra.
Zalecany sposób użycia:Plecha cięta2 łyżki plechy zalać 1 szklanką wrzącej wody; odstawić na 30 minut. Przecedzić.
Pić 4-6 razy dziennie po 50 ml (zasada często i mało).Plecha mielona2 łyżki plechy zalać 1 szklanką wrzącej wody; odstawić na 30 minut.
Przecedzić. Pić 4-6 razy dziennie po 50 ml (zasada często i mało).Jako przyprawa można stosować wedle uznania.
1 płaska łyżeczka odpowiada ok 2,6 g produktu.
Sposób przechowywania:Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Właściwości prozdrowotne:
- Działa łagodząco i ochronnie na błonę śluzową przewodu pokarmowego.
- Wspomaga pracę układu oddechowego, szczególnie w okresach osłabienia. Działa oczyszczająco na drogi oddechowe, usprawnia oddychanie.
- Wspiera prawidłowe trawienie.
Składniki:Plecha płucnicy islandzkiej 100%.
Płucnica islandzka dostępna w postaci ciętej lub mielonej.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Czarnogóra.
Zalecany sposób użycia:Plecha cięta2 łyżki plechy zalać 1 szklanką wrzącej wody; odstawić na 30 minut. Przecedzić.
Pić 4-6 razy dziennie po 50 ml (zasada często i mało).Plecha mielona2 łyżki plechy zalać 1 szklanką wrzącej wody; odstawić na 30 minut.
Przecedzić. Pić 4-6 razy dziennie po 50 ml (zasada często i mało).Jako przyprawa można stosować wedle uznania.
1 płaska łyżeczka odpowiada ok 2,6 g produktu.
Sposób przechowywania:Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: | inne |
---|---|
Sposób zbioru: | Ze stanowisk naturalnych |
Tradycyjna medycyna: | Europejska |
Kraj pochodzenia: | Czarnogóra |
Smak: | gorzki |
Zdrowie: | Sprawne jelita, Zdrowie skóry, Trawienie, Układ oddechowy, Higiena jamy ustnej |
Zastosowanie: | przyspieszanie metabolizmu, pielęgnacja włosów, pielęgnacja twarzy, pielęgnacja oczu, trądzik |
Ostrzeżenia: | nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji |
Dystrybutor i źródło tekstu: Nanga
No reviews