HERICIUM ( SOPLÓWKA JEŻOWATA ) SUSZONE GRZYBY 100 G. - MYCOMEDICA
Ten chiński grzyb ceniony jest ze względu na jego korzystny wpływ na układ trawienny.
Suszony Hericium (soplówka jeżowata) to bogaty w służące zdrowiu substancje czynne, a jednocześnie bardzo smaczny grzyb do użytku gastronomicznego, który świetnie nadaje się do sałatek, zup, risotto i jako dodatek do mięsa.
Typ: grzyb spożywczy
Roślina: Soplówka jeżowata (Lion's mane)
Nazwa łacińska: Hericium erinaceus
Termika: neutralna
Smak: słodki / mdły
Tropizm: Śledziona, Żołądek, Serce
Cechy
suszone całe owocniki
do użytku gastronomicznego
wysoka zawartość 1,3/1,6 betaglukanów
uprawa kontrolowana
zbierane ręcznie
najwyższa jakość
Jakość i bezpieczeństwo
Zioła i grzyby, z których powstają produkty MycoMedica, uprawiane są w nietkniętych przez cywilizację chińskich prowincjach Fujian i Jiangxi, które słyną ze swoje nieskażonej przyrody. Są one testowane w laboratoriach w Niemczech na obecność pestycydów, metali ciężkich, mikroorganizmów, szkodliwych grzybów i promieniowania, aby mieć pewność, że są one od nich wolne i w pełni bezpieczne dla konsumentów.
Skład
Soplówka jeżowata (Hericium erinaceus) 100g
Kraj produkcji: Czechy
Źródło tekstu: TCMBrand