REISHI SUSZONE GRZYBY 100 G. - MYCOMEDICA
Grzyb Reishi nazywany był przez Chińczyków "grzybem nieśmiertelności". Posiada ogromną ilość substancji bioaktywnych, które pozytywnie wpływają na zdrowie człowieka.
Suszone Reishi (lakownica żółtawa) to bogaty w prozdrowotne substancje czynne, a jednocześnie bardzo smaczny grzyb do użytku gastronomicznego, który szczególnie dobrze nadaje się do produkcji naparów i nalewek.
Typ: grzyb spożywczy
Roślina: Lakownica żółtawa
Nazwa łacińska: Ganoderma lucidum
Termika: neutralna
Smak: słodki / lekko gorzki
Tropizm: Serce, Wątroba, Płuca
Cechy
suszone całe owocniki
do użytku gastronomicznego
wysoka zawartość 1,3/1,6 betaglukanów
uprawa kontrolowana
zbierane ręcznie
najwyższa jakość
Jakość i bezpieczeństwo
Zioła i grzyby, z których powstają produkty MycoMedica, uprawiane są w nietkniętych przez cywilizację chińskich prowincjach Fujian i Jiangxi, które słyną ze swoje nieskażonej przyrody. Są one testowane w laboratoriach w Niemczech na obecność pestycydów, metali ciężkich, mikroorganizmów, szkodliwych grzybów i promieniowania, aby mieć pewność, że są one od nich wolne i w pełni bezpieczne dla konsumentów.
Skład
Lakownica żółtawa (Ganoderma lucidum) 100g
Kraj produkcji: Czechy
Źródło tekstu: TCMBrand