OLEJ Z NASION WIESIOŁKA 1000mg 90kaps. - ALINESS
Olej z nasion wiesiołka 1000 mg
suplement diety
Składniki |
1 kapsułka |
2 kapsułki |
Olej z wiesiołka tłoczony na zimno W tym: - 85% kwas linolowy (LA) |
1000 mg
90 mg 850 mg 22,5 mg/30,5 IU (*187,5%) |
2000 mg
180 mg 1700 mg 45 mg/61 IU (*375%) |
*RWS dzienna referencyjna wartość spożycia dla dorosłych
Składniki: Olej z wiesiołka dwuletniego tłoczony na zimno zawierający: 85% kwas linolowy (LA), 9% GLA (kwas gamma-linolenowy), witamina E (octan D-alfa-tokoferylu), Otoczka kapsułki: żelatyna wołowa, substancja wiążąca: glicerol, woda.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1 do 2 kapsułek dziennie popijając wodą.
Nie przekraczać porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Zawartość opakowania: 90 kapsułek miękkich
Olej z wiesiołka uzyskiwany jest z nasion wiesiołka dwuletniego tłoczonego metodą na zimno.
Olej z wiesiołka zawiera wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-6: kwas linolowy (LA) oraz kwas gamma-linolenowy (GLA). Olej z wiesiołka pomaga uzupełnić dietę w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-6).
Zawarty w produkcie Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi*. Produkt zawiera wysoką zawartość kwasu gamma-linolenowy (GLA) oraz naturalnie występującą witaminę E.
Uzupełnienie codziennej diety w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe z rodziny Omega-6, a szczególnie w kwas gamma-linolenowy (GLA).
* korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie.
Producent: MedicaLine, Ostrówiec 150, 05-480 Karczew
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.