KREM PIOŁUNOWY 40ml JURA, ŚW. HILDEGARDA
KREM PIOŁUNOWY 40ml JURA, ŚW. HILDEGARDA

KREM PIOŁUNOWY 40ml JURA, ŚW. HILDEGARDA

86,90 zł
Brutto

Działanie lecznicze kremu piołunowego przejawia się również w łagodzeniu wszelkich bólów reumatycznych.

 

Krem piołunowy św. Hildegardy
Oryginalna receptura bez chemicznych dodatków.

 

Św. Hildegarda o kremie piołunowym mówi: „Rozetrzyj piołun w moździerzu na sok (…) przyrządź (…) maść. Przy ogniu natrzyj nią człowieka, którego dręczy tak silny artretyzm, że niemal pękają jego członki, tam gdzie odczuwa ból, a chory wyzdrowieje.”
Więcej informacji: „Physica” dzieło św. Hildegardy z Bingen.

To jeden z paru kosmetyków sporządzanych do dzisiaj w całości według receptury św. Hildegardy, łączący działanie kosmetyczne z leczniczym.
W jego skład wchodzą tłuszcze zwierzęce (jeleni i kozi), świeże ziele piołunu, oliwa z oliwek i prawdziwy olejek różany.

Piękny, kojący zmysły zapach zapewnia produktowi naturalny olejek różany.

Działanie kremu:
* pielęgnuje i regeneruje popękaną, zniszczoną skórę
* łagodzi bóle reumatyczne
fragment z książki “Powrót do harmonii” Alfreda Walkowska

 

Składniki: tłuszcz jeleni, oliwa z oliwek, tłuszcz kozi, piołun, olejek różany, olejek bylicy piołun, citronellol, geraniol, linalool.


Produkt należy przechowywać w lodówce.

Producent: JURA, 78464 Konstanz, Niemcy.
Numer partii / Najlepiej użyć przed: data na opakowaniu.

Wyłączny dystrybutor: Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska, 59-220 Legnica, Polska.

JURA
No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"