ZIELE HYZOP MIELONY BIO 70G, POSCH, ŚW HILDEGARDA
Hyzop (łac. Hyssopus officinalis) jest przyprawą „na dobre samopoczucie”, pomocną na smutek, melancholię, depresję.
Hyzop poleca się również wspomagająco przy dolegliwościach wątroby i płuc, czy przy uciążliwym kaszlu oraz do oczyszczania krwi.
Składniki: ziele hyzopu mielone z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Powinno się gotować wyłącznie z daniem.
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Austria.
Sposób użycia: 1-3 szczypty stosuje się jako dodatek do gotowania drobiu, zup, sosów, twarogu, dań warzywnych, którym nadaje aromatycznej ostrości.
"Jeśli wątroba człowieka jest chora ze smutku, wtedy powinien on ugotować kurczaka z hyzopem(...) Kilka razy dziennie należy jeść hyzop razem z kurczakiem. Również świeży hyzop, włożony do wina, człowiek ów powinien często spożywać i pić to wino" – Hildegarda z Bingen – Physica (wyd. Polskie Centrum św. Hildegardy)
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.