ŻYWIENIE W CHOROBIE NOWOTWOROWEJ. RED. NAUK. KRZYSZTOF JAN KOPER - PZWL
Nowoczesne kompendium wiedzy dotyczące postepowania dietetycznego u pacjentów poddawanych terapiom onkologicznym z uwzględnieniem obowiązujących wytycznych.
W publikacji zaprezentowano zagadnienia dotyczące postępowania dietetycznego u pacjentów poddawanych terapiom onkologicznym. Autorami są praktycy, którzy na co dzień zajmują się opieką nad chorymi leczonymi onkologicznie.
W tym kompleksowym, specjalistycznym opracowaniu przedstawiono najważniejsze zagadnienia dotyczące żywienia w chorobie nowotworowej, m.in. rolę dietetyka, zasady racjonalnego odżywiania w chorobie nowotworowej, wpływ leczenia chirurgicznego i radioterapii na żywienie pacjentów, znaczenie diet w trakcie leczenia onkologicznego oraz wzbogacenie ich doustnymi suplementami pokarmowymi, mity i stereotypy żywieniowe.
Publikacja będzie przydatna dla pielęgniarek, dietetyków i innych członków zespołu terapeutycznego.
Wydawnictwo: PZWL
Rok wydania: 2021
Wydanie: I
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 142
opis wydawcy