PRZYPRAWY KTÓRE LECZĄ. KAROLINA I MACIEJ SZACIŁŁO - ZWIERCIADŁO
Lecznicza moc natury.
Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? Przeczytaj Przyprawy, które leczą i skorzystaj z leczniczej mocy natury!
Ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach rośnie z roku na rok, jednak wiedza na ich temat jest wciąż niewielka.
Dowiedz się jak nawet najmniejsza ilość kminu rzymskiego, cynamonu cejlońskiego lub mniej znanej asafetydy może zmienić smak i właściwości zdrowotne jedzenia. Wypróbuj proste przepisy na pyszne dania i naturalne lekarstwa. Odkryj również, które zioła i przyprawy wychładzają, a które rozgrzewają, a także w jaki sposób oddziałują one na emocje.
Równowaga między smakami, którą kryją w sobie przyprawy, pomaga w osiągnięciu harmonii, spokoju i… szczęścia.
W książce Przyprawy, które leczą znajdziesz m.in.:
• szczegółową wiedzę na temat ziół i przypraw, w tym zawartych w nich substancji czynnych, smaku i właściwości zdrowotnych,
• proste i zaskakujące przepisy na pyszne dania i naturalne metody leczenia, np. naturalny lek na przeziębienie z mielonej czarnuszki i miodu lub shot z imbiru cytryny i miodu, czyli domowy sposób na niestrawność,
• sposoby na wydobycie smaku i aromatu z przypraw.
Książka Przyprawy, które leczą to kolejna część bestsellerowej serii, w której dotychczas ukazały się, m.in. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca.
Karolina i Maciej Szaciłło – eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Maciej od lat gotuje w lubianych programach telewizyjnych. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jedzenie, które leczy, Jem (to co) kocham i chudnę, Zdrowa tarczyca, Dieta Raw Food, Depresja. Jedzenie, które leczy.
Wydawnictwo: Zwierciadło
Oprawa: Twarda
Rok wydania: 2018
Liczba stron: 272