DZIKIE SMAKI. KUCHNIA ZWARIOWANEGO ZBIERACZA ROŚLIN. KAJA NOWAKOWSKA, MAŁGORZATA RUSZKOWSKA - PASCAL
Trzeba być szaleńcem, żeby jeść to, co zerwie się na łące lub w lesie? Wcale nie!
Wystarczy chęć odkrywania nowych smaków, korzystania z rad popartych wiedzą i odrobina kulinarnej fantazji.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak bezpiecznie znaleźć, zbierać i przyrządzić to, co rośnie wokół nas. Wcale nie musisz mieszkać na wsi, żeby zostać zbieraczem dzikich roślin. Dowiedz się, jak w wielkim mieście zdobyć rośliny wolne od zanieczyszczeń. Poznaj dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.
Wiedza tajemna? Szamańskie zwyczaje? Magiczne praktyki? Oczywiście, ale poparte naukową wiedzą!
Wydawnictwo: PASCAL
Rok wydania: 2018
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 336