ZIOŁA I KWIATY NA TALERZU. OPRAC. ZBIOROWE - OLIMP
Zioła, a także kwiaty stanowią perfekcyjne dopełnienie smaków, a jednocześnie są świetne do przystrojenia dań.
Zioła i kwiaty nadają potrawom wyjątkowy charakter – risotto z cytryną i miętą nie jest banalnym dodatkiem do mięsa czy ryby, a sałatka z łososiem udekorowana bratkami zamienia się w romantyczną przekąskę. Polecamy przepisy na te i wiele innych przysmaków z bazylią, tymiankiem, rozmarynem, czosnkiem niedźwiedzim, szałwią, bratkami, chabrami, lawendą, czarnym bzem… Znajdziesz tu także informacje na temat uprawy ziół i jadalnych kwiatów, m.in. gdzie najlepiej założyć ziołową rabatę oraz jak urządzić herbarium na balkonie lub parapecie.
Wydawnictwo: OLIMP MEDIA
Rok wydania: 2018
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 192