JEDZ ZGODNIE Z GRUPĄ KRWI. JöRG ZITTLAU - ABA
Istnieją pokarmy, które różni ludzie o różnych grupach krwi przyswajają lepiej lub gorzej.
Grupy krwi powstawały w określonych momentach rozwoju naszego gatunku, a ich celem było lepsze dostosowanie człowieka do zmieniających się rodzajów żywności. Każda z grup związana jest więc z określonym typem pożywienia. Organizm odkłada w postaci rezerw tłuszczowych te rodzaje pożywienia, które trudniej mu przetworzyć. Z drugiej strony występują też silne reakcje odrzucające, zachodzące we krwi na skutek uaktywnienia się przeciwciał, na przykład przez kontakt z białkami mleka krowiego lub pszenicy, które mogą doprowadzić do wychudzenia. Poradnik ten, opracowany na podstawie wieloletnich badań, pomoże czytelnikom wybrać odpowiedni dla ich grupy krwi sposób odżywiania się, a dzięki temu poprawić stan swojego zdrowia i samopoczucie, a także uzyskać optymalną masę ciała.
Wydawnictwo: Of. Wyd. ABA
Data wydania: 2010
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 176