NALEWKI. SEKRETY PIWNICZKI BRATA AUGUSTYNA. - JEDNOŚĆ
Nalewki. Sekrety piwniczki brata Augustyna. Księga dawnych przepisów
Nalewki. Sekrety piwniczki brata Augustyna. Księga dawnych przepisów – opis wydawcy
Przedstawiamy kompendium praktycznych informacji o destylacji i aromatyzacji alkoholi. Krok po kroku otrzymujemy wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i przygotowania między innymi najróżniejszych: likierów, win, wódek czy owoców i ziół w alkoholu.
Książka zawiera również przepisy na ciekawe dania, których smak wzmocniono alkoholem. Są to oryginalne dania obiadowe oraz desery. Opracowanie potwierdzono wiedzą i doświadczeniem mnichów cysterskich, którzy wiele z opisanych w książce alkoholi wymyślili.
Odbiorcy:
• wszyscy, którzy interesują się destylacją i aromatyzacją alkoholi,
• ci, którzy szukają receptur na różnego rodzaju nalewki,
• osoby, które chcą zaczerpnąć wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i samego przygotowania nalewek.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę:
• zawiera wszelkie informacje dotyczące produkcji alkoholi,
• każdy z wymienionych etapów destylacji czy aromatyzacji opatrzony jest obszerną notką,
• możemy poznać historię i prawo związane z alkoholami,
• to olbrzymi wybór receptur na nalewki,
• dodatkowo zamieszczono przepisy na różnego rodzaju dania obiadowe i desery z alkoholem.
Wydawnictwo: | JEDNOŚĆ | |
Rok wydania: | 2019 | |
Oprawa: | miękka | |
Liczba stron: | 158 |