WSZYSTKO ZACZYNA SIĘ OD BAKTERII, Marie-Andrée Auquier - VIVANTE
Masz uczulenie na gluten, jajka, nabiał lub orzechy? Oto książka, którą musisz przeczytać! Czym różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Czy możemy mieć alergię na jedzenie, którego nigdy nie jedliśmy? Czy wystarczy przestać jeść produkty, które nas uczulają, by przykre objawy zniknęły? Dowiedz się, jak zregenerować mikroflorę jelit i skutecznie pozbyć się problemów jelitowych!
Wszystko zaczyna się od bakterii – opis wydawcy
W twoich jelitach żyją miliardy dobrych bakterii, które bezustannie rozmawiają z systemem odpornościowym. Jeśli zadbasz o nie, będą się mnożyć, rosnąć i bronić cię przed złymi bakteriami, które wywołują nietolerancje, alergie i inne problemy jelitowe. Dowiedz się, jak zapewnić przyjaznym mikrobom komfort i poczuj się zdrowo!
W tej książce znajdziesz niezbędne odpowiedzi na kluczowe, dla zdrowia twoich jelit, pytania:
• jakie pokarmy lubią dobre bakterie;
• czym różni się alergia od nietolerancji pokarmowej i jak z nimi żyć;
• jak intensywny sport wpływa na pracę jelit;
• czym jest FODMAP, laktoza, fruktoza i co ma z tym wspólnego zespół nieszczelnego jelita;
• co jeść przy różnych typach nietolerancji pokarmowych;
• jak odbudować przyjazną florę bakteryjną w jelitach i czuć się lepiej po jedzeniu.
Pobudź swoje życie wewnętrzne do zdrowia!
Marie-Andrée Auquier – doktor medycyny ogólnej, homeopatka i akupunkturzystka. Na co dzień wykłada w Akademii Sofrologii w Paryżu.
Wydawnictwo: Vivante
Rok wydania: 2018
Ilość stron: 360