ŚMIERĆ PRZEZ WAPŃ. THOMAS E. LEVY. ABA
Książka napisana jest w sposób zrozumiały, zarówno dla laika, jak i naukowca.
W książce Śmierć przez wapń doświadczony kardiolog i naukowiec, Thomas E. Levy, przedstawia dowody naukowe, że regularne spożywanie produktów mlecznych i wapnia promuje wszystkie znane przewlekłe choroby zwyrodnieniowe i znacznie skraca życie. Dr Levy wyjaśnia niebezpieczeństwa związane z suplementacją wapnia. „Obecnie udowodnione jest, że nadmiar wapnia w diecie, jak to się dzieje w przypadku systematycznego picia mleka oraz spożywania innych produktów mlecznych, zawierających wapń, jest toksyczną i potencjalnie skracającą życie praktyką”.
Doktor Levy jest praktykującym lekarzem-kardiologiem, naukowcem oraz adwokatem. W roku 1972 dr Levy uzyskał tytuł magistra biologii na Uniwersytecie Johna Hopkinsa. W roku 1976 ukończył studia medyczne w Tulane University School of Medicine, gdzie specjalizował się kolejno w medycynie wewnętrznej i kardiologii. Po zakończeniu studiów podyplomowych habilitował się i pracował w tej uczelni przez kolejne trzy lata. Po okresie praktyki prywatnej w dziedzinie kardiologii osób dorosłych, w roku 1994 doktor Levy rozpoczął, wspólnie z doktorem Halem Hugginsem, badania nad medycznym wpływem stomatologicznych czynników toksycznych. W roku 1998 ukończył studia prawnicze na Uniwersytecie w Denver, a następnie prowadził praktykę prawną w Kolorado i w Dystrykcie Kolumbii.
Wydawnictwo: ABA
Rok wydania: 2018
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 384