BORELIOZA. ANNA GRZESZCZUK, JOANNA M. ZAJKOWSKA.
BORELIOZA. ANNA GRZESZCZUK, JOANNA M. ZAJKOWSKA.

BORELIOZA. ANNA GRZESZCZUK, JOANNA M. ZAJKOWSKA - PZWL

51,90 zł
Brutto

Wydanie drugie, rozszerzone o najnowsze dane epidemiologiczne oraz zakres leczenia choroby.

 

Publikację wzbogacono o nowy materiał ilustracyjny związany z klinicznymi aspektami choroby. W drugiej części książki szczegółowo opisano postacie zakażeń dotyczące skóry, układu kostno-stawowego, mięśnia sercowego, siatkówki i naczyniówki, układu nerwowego oraz różnicowanie przypadków. Materiał ten został stworzony na podstawie wieloletniego klinicznego doświadczenia autorek, które w osobnym rozdziale odpowiadają również na najczęściej zadawane pytania lekarzy.

Choroby przenoszone przez kleszcze stanowią istotny problem medyczny ze względu na zwiększającą się zachorowalność. Jednocześnie istnieją ugruntowane mity dotyczące samego zakażenia, leczenia i następstw. Borelioza z Lyme jest najczęstszą chorobą wśród zakażeń odkleszczowych. W porę rozpoznana i prawidłowo leczona jest w pełni uleczalna. Nie można jej uważać za przyczynę wszystkich objawów i zespołów chorobowych o niewyjaśnionej etiologii.

Książka przygotowana z myślą o praktykujących lekarzach i klinicystach. Treść zainteresuje również personel medyczny oraz ambitnych pacjentów chcących poznać charakterystyczne aspekty choroby.

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Rok wydania: 2018
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 104

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"