PODRĘCZNIK ROBAKOŻERCY. ŁUKASZ ŁUCZAJ - CHEMIOGRAFIA
Jest to pierwszy w Polsce przewodnik kulinarny po mało znanym świecie jadalnych bezkręgowców.
Pewien pilot strącony podczas wojny w Jugosławii przeżył wiele dni na wrogim terytorium, jak sam powiedział, dzięki znajomości jadalnych owadów i robaków.
Z przewodnika tego dowiesz się m.in.:
- jak polować na koniki polne
- czy można jeść mrówki
- że w Rumunii jedzono chrabąszcze
- jak przyrządzić ślimaki
- czy nie zatrujesz się gąsienicą
- które chrząszcze zwiększają przyjemność z seksu i jakie to może mieć konsekwencje
- czy dzieci mogą jeść dżdżownice
- jak należy polować na osy z odkurzaczem
- które stonogi smakują najlepiej
- dlaczego cesarz Hirochito jadł głównie osy
- jak smakują wszy
- i które larwy much jada się w Chinach
Wydawnictwo: Chemigrafia
Rok wydania: 2005
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 95