EKOLOGICZNA APTECZKA WARZYWNA. TOM 2, WYD. II. ZBIGNIEW PRZYBYLAK - GAJ
Na nic przyda nam się znajomość zawartości cennych witamin w warzywach, jeżeli nie będziemy ich prawidłowo przechowywać, kupować i spożywać.
Ekologiczna Apteczka Warzywna (tom 2) zawiera ponad 200 porad, przepisów kulinarnych, receptur na naturalne kosmetyki i propozycji kuracji pomocnych w profilaktyce najróżniejszych dolegliwości.
Czytając Ekologiczną Apteczkę Warzywną, dowiesz się:
- ile, kiedy i jakie warzywa jeść
- na co zwracać uwagę przy zakupie warzyw
- jakie walory dietetyczne mają warzywa
- jak warzywa pomogą Ci zadbać o serce
- jakie warzywa wspomogą układ krwionośny
- dlaczego warto pić soki warzywne
- jak przygotować oryginalne i zdrowe potrawy z warzyw
- jak wykorzystać warzywa jako naturalne kosmetyki
Omówione warzywa:
BRUKIEW - CHRZAN - CZOSNEK - DYNIA - PAPRYKA - PASTERNAK
Wydawnictwo: Gaj
Rok wydania: 2016
Oprawa: Broszurowa
Liczba stron: 80