SŁODKI SPOSÓB NA ALERGIĘ. MAŁGORZATA KALEMBA-DROŻDŻ - PASCAL
Jak w prosty sposób przygotować słodkości bez mleka, jajek czy glutenu ?
Małgorzata Kalemba-Drożdż rzuca wyzwanie alergiom pokarmowym. Jest mamą dwójki dzieci. Pech chciał, że oboje mają alergię na mleko i jajka. Ze względu na ograniczenia dietetyczne musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię.
W książce znajdziesz 161 oryginalnych przepisów na domowe wypieki, koktajle i desery.
Upiecz swojemu dziecku pyszne muffinki świętojańskie, szarlotkę bez ciasta i miodownik z kremem z kaszy jaglanej.
Wypróbuj przepis na chlebek bananowy albo batoniki zbożowe.
Dowiedz się, jak przyrządzić lody rabarbarowo-truskawkowe i ciasteczka chałwowe.
Zainspiruj się! Wiele składników możesz zamienić w zależności od indywidualnych upodobań i ograniczeń diety.
Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia i książki Pyszne chwasty. Doktor biochemii, prowadzi badania naukowe, wykłada racjonalne żywienie.
Wydawnictwo: Pascal
Rok wydania: 2015
Oprawa: Twarda
Liczba stron: 288