DIETA ANTYHISTAMINOWA. HEIDE STEIGENBERGER - PZWL
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest w odpowiednich ilościach niezbędna do życia.
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest w odpowiednich ilościach niezbędna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości, m.in.: bóle głowy, wysypkę, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunkę, wodnisty katar, kaszel, zaburzenia rytmu serca.
W poradniku podano wiele praktycznych rad, które pomogą wrażliwym na działanie histaminy osobom uzyskać wyraźną poprawę stanu zdrowia, a nawet całkowicie pozbyć się uciążliwych objawów.
Liczne przepisy na dania główne, zupy, sałatki, desery oraz na ciasteczka, ciasta i torty z pewnością ułatwią zachowanie właściwej diety.
Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarakie PZWL
Rok wydania: 2010
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 128