KUCHNIA SURVIVALOWA BEZ EKWIPUNKU. GOTOWANIE W TERENIE. CZĘŚĆ 1. KATARZYNA MIKULSKA, ARTUR BOKŁA - PASCAL
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia ? najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie.
Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
- prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami)
- przepisy kulinarne ? poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny)
- opis gatunków drzew ? jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.)
- filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR
- mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową
Wydawnictwo: Pascal
Rok wydania: 2017
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 160