DIPTAM 100g HILDEGARDA
DIPTAM 100g HILDEGARDA

DIPTAM ( DYPTAM ) 100g HILDEGARDA JURA

69,00 zł
Brutto

Jego regularne stosowanie zapobiega zwapnieniu i stwardnieniu naczyń krwionośnych i wspomaga obniżanie cholesterolu.

 

Diptam (łac. Dictamnus albus) - Proszek z korzenia diptamu
Hildegardowa przyprawa

 

Św. Hildegarda mówi: „Podobnie jak to, co pochodzi od ognia, kryje w sobie żar, tak też dyptam skutecznie przeciwdziała chorobom”
oraz
„… diptam zawiera siły ognia i kamienia, bowiem jego siły są trwałe jak kamień“
Więcej informacji: „Physica” dzieło św. Hildegardy z Bingen.

 

Diptam (łac. Dictamnus albus) według św. Hildegardy, diptam zajmuje ważne miejsce wśród hildegardowych przypraw. Można dodawać ten cenny proszek zarówno do napojów, potraw gotowanych (zup, sosów, makaronowych zapiekanek) jak również do posiłków niegotowanych, szczególnie do tych z pieczywem orkiszowym. Odmierza się tę przyprawę szczyptami.
Posiada właściwości lecznicze.
(opis przetłumaczony ze strony producenta przez Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska)

Stosowanie:1-3 szczypty proszku diptamu do posiłku lub gotować w potrawie- zupy, sosy, danie orkiszowe, również na chleb.

Składniki: 100% proszek z korzenia diptamu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Krajem produkcji produktu są Niemcy.

Producent: JURA, 78464 Konstanz, Niemcy.
Numer partii / Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.

Wyłączny dystrybutor: Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska, 59-220 Legnica, Polska.

JURA
No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"