PIERZGA W MIODZIE 350 G SOCHA
PIERZGA W MIODZIE 350 G SOCHA

PIERZGA W MIODZIE 350g

69,00 zł
Brutto

Pierzga to zmagazynowany przez pszczoły w plastrze pyłek kwiatowy. Pszczoły po przyniesieniu pyłku do ula układają go warstwami w komórkach, dodają wydzielinę gruczołów ślinowych, dopełniają komórki miodem i zasklepiają woskiem. W warunkach beztlenowych mieszanina pyłku, miodu i śliny pszczół ulega fermentacji mlekowej, co powoduje jej konserwacje.

 

150g Pierzgi (nie suszonej i nie mielonej) w 200g Miodu akacjowego.
Zawartość pierzgi ~ 43%


Pierzga to zmagazynowany przez pszczoły w plastrze pyłek kwiatowy. Pszczoły po przyniesieniu pyłku do ula układają go warstwami w komórkach, dodają wydzielinę gruczołów ślinowych, dopełniają komórki miodem i zasklepiają woskiem. W warunkach beztlenowych mieszanina pyłku, miodu i śliny pszczół ulega fermentacji mlekowej, co powoduje jej konserwacje.

Składniki:

Skład chemiczny pierzgi jest podobny do pyłku kwiatowego, jednak aktywność i skuteczność jest kilkakrotnie większa, dzięki przetrawieniu przez pszczoły i procesom w czasie zakiszania. (zwiększenie stopnia przyswajalności przez organizm)

  • białko-12% (aminokwasy egzogenne);
  • tłuszcze 20%; cukry 31%;
  • witaminy: (A, B1, B2, B6, B12, C, PP, E, D, K,);
  • składniki mineralne: (P, S, Cl, K, Ca, Na, Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si);
  • kwas mlekowy;
  • enzymy ślinowe pszczoły;
  • hormony.



Wskazania:

Alergie; depresja; zmęczenie; dystrofia mięśniowa; niedokrwistość; choroby wzroku; schorzenia prostaty; marskość wątroby; hipoglikemia; bulimia; rekonwalescencja pooperacyjna; podniesienie odporności; usprawnienie metabolizmu; detoksykacja organizmu; poprawienie kondycji cery, włosów i paznokci; wspomaganie koncentracji; poprawienie sprawności fizycznej i umysłowej.

Przeciwwskazania: 

Uczulenie na pierzgę; stan astmatyczny; dychawica oskrzelowa; pierwszy trymestr ciąży.

Dawkowanie i przechowywanie:
Leczniczo według wskazań lekarza. Zapobiegawczo: 1-2 łyżeczki rozpuścić w letniej wodzie lub mleku, osłodzić miodem. Przyjmować dwa razy dziennie, rano na czczo i wieczorem przed snem. Kuracja jednorazowa powinna trwać 1-3 miesiące, 2-4 razy w ciągu roku. Unikać dodawania do płynów o temperaturze powyżej +45 °C.

Pierzgę w miodzie można także spożywać bez konieczności rozpuszczania.

Przechowywać w hermetycznych opakowaniach, w suchym pomieszczeniu, bez dostępu światła, w temperaturze do 20°C (najlepiej 3-4 °C).

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"