ZBIERZ, PRZECHOWAJ, ZJEDZ. JOHANNES WäTTERBäCK , THERES LUNDéN - ZNAK
Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska.
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych roślin, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?
Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
• wyraziste kimchi,
• wyborną pastę z fety i tymianku,
• makaron z kremowym sosem z jarmużu,
• zupę z buraków z chrzanową śmietanką,
• kremową pastę baba ghanoush,
• oraz wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.
To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania
Wydawnictwo: Znak
Rok wydania: 2021
Oprawa: Twarda
Liczba stron: 224