SZTUKA ODMŁADZANIA I DŁUGOWIECZNOŚCI. ZEN MAKROBIOTYCZNY. GEORGES OHSAWA - KOS
297 przepisów na życie w radości, bez zmęczenia i chorób, na świetny apetyt i doskonały sen, a także na niezawodną pamięć oraz niewpadanie w gniew i doskonały humor.
Książka składa się z części opisowej odnoszącej się do filozofii oraz części zawierającej przepisy oraz wskazania dotyczące chorób.
Ohsawa adaptuje greckie słowa "macro", czyli wielkie, długie oraz "bios" – życie, aby nazwać wypracowaną przez siebie metodę osiągania zdrowia, szczęścia i harmonii. Opiera się ona na starożytnych koncepcjach "jin" i "jang", które zostały pogłębione poszukiwaniami w dziedzinie biologii, chemii i medycyny oraz na ich praktycznym zastosowaniu.
Książka składa się z części opisowej odnoszącej się do filozofii oraz części zawierającej przepisy oraz wskazania dotyczące chorób. Kuchnia makrobiotyczna jest kuchnią prostą, ale wymagającą uwagi – nic nie stoi na przeszkodzie, aby przyrządzić makrobiotyczny kapuśniak, makrobiotyczne pierogi czy smaczny żurek.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Wydawnictwo: KOS
Rok wydania: 2017
Liczba stron: 224
Oprawa: Miękka