INSULINOOPORNOŚĆ. SZYBKIE DANIA. MAGDALENA MAKAROWSKA, DOMINIKA MUSIAŁOWSKA - FEERIA
Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoodpornych…
Ten poradnik ma pomóc wszystkim zapracowanym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych.
Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy, kto chce jeść z niskim indeksem glikemicznym, odżywiać się zdrowo i zrezygnować z częstego jedzenia na mieście.
Co znajdziesz w tej książce?
• Jadłospisy na 3 miesiące,
• Ponad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich,
• 5 podstawowych produktów w każdym przepisie,
• Czas przygotowania: do 20 minut.
• rady w pigułce, czyli vademecum dotyczące insulinooporności,
• listę produktów, z których warto korzystać,
• podstawowe zasady gotowania dla zabieganych,
• przyprawy, które wspomagają walkę z insulinoopornością,
• sposoby na okiełznanie głodu.
„Od dawna chciałam, żeby powstała książka dla tych, którzy wiecznie żyją w niedoczasie, nie lubią spędzać w kuchni długich godzin i szukają jak najprostszych rozwiązań. Czyli dokładnie dla takich osób jak ja”– Dominika Musiałowska.
„Zależało mi na pokazaniu, że zdrowe gotowanie jest łatwe i przyjemne i dieta może być stylem życia, a nie smutną koniecznością” – Magdalena Makarowska.
Wydawnictwo: Feeria
Rok wydania: 2021
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 312
Wydanie: I zmienione