SUPERFOOD Z OGRÓDKÓW, ŁĄK I LASÓW KARIN GREINER
Superżywność jest na ustach wszystkich pragnących zdrowo żyć.
Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję zmienić zdanie. Roślinne pakiety detoksykujące, zapobiegające starzeniu, wspomagające układ odpornościowy i pomagające się odprężyć znajdziecie tuż za progiem swojego domu.
Tak niepożądane chwasty, jak czosnek niedźwiedzi, mniszek lekarski czy koniczyna łąkowa oraz pospolite krzewy, na przykład dzika róża czy tarnina, są w rzeczywistości wykwintną superżywnością zawierającą wiele składników odżywczych. Z niniejszego poradnika dowiecie się, kiedy i jak najlepiej zbierać najwartościowsze dziko rosnące rośliny i jak je przyrządzić, aby przyniosły jak najwięcej pożytku organizmowi.
Wydawnictwo: Muza
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Liczba stron: 128
Format: 16.8 x 23.5 cm